Det var mange som fant vegen til Spillum og sagbruksmuseet lørdag 15. juni. Aldri har vi vel sett så mange barnefamilier hos oss noen gang. De små koste seg, men også de store så ut til å trives.

Inne i saghuset gikk rammesagene, med mange skuelystne tilstede. Mange fikk også med seg det stemningfulle tablået som gav oss smakebiter fra sagbrukstida først på 1900-tallet. I smia var smeden på plass, og i Snedkeriet ble Spillum barnehage sin kreative kunst med trematerialer vist frem. På området rundt grillhuset var det liv og røre med utstillere og mange aktiviteter, flere med tre som tema. Kappspikring og styltelaging var to av aktivitetene som slo an i år. Faktisk solgte vi ut alle styltematerialene vi hadde laget. Jøa kystlag var her med sin staselige bår «M/K Straumingen», og ikke minst var det mange som frydet seg over å få en tur med Eliasbåten. I grillhuset gikk det unna med vafler, kaffe og is, og vi fikk trekkspillmusikk, med blant annet «Høvlerivisa».  Været var virkelig på vår side denne dagen og vi ser ikke bort fra at noen ble solbrent.

Vi vil rette en stor takk til alle medhjelpere, bidragsytere og utstillere for at dere alle gjorde denne dagen til en flott dag!

Ut på tur med Eliasbåten
To barn, en koseklut og en masse spiker.
Spikring er gøy! I bakgrunnen foregikk det skattejakt med metalldetektor.
Ragnhild Glad stod for muntre toner i grillhuset.
Nauma husflidslag stilte med flotte skinn.
Fluebinding var aktiviteten til Namsos jeger- og fiskeforening
Vi solgte ut alt av styltematerialer…