Et besøk på SDH
Kun omvisning: 45 minutter – følger produktet fra stokk i elva til ferdig produkt.

En omvisning på SDH kan kombineres med en av de følgende aktivitetene/verkstedene (må bestilles i forveien):

1. Se høvelen i drift, med høvelkunst-collage (kan tilrettelegges for barnehage)

2. Tredreiing og dekorering (kan tilrettelegges for barnehage)

3. Mitt livstre/familietre: Vi snakker om hvorfor trær har årringer og hva det betyr at ulike tresorter vokser i ulikt tempo. Hver elev får en tverrsnittskive fra et tre, og får merke av viktige år i sitt liv (egen alder, alder på søsken/familiemedlemmer osv.)
  1. Besøk i snekkerverkstedet, med snekring av rammer. Her kan du snekre en ramme etter egen design. Sagbruksmuseets snekkere hjelper til og viser deg hva du må tenke på når du skal velge materialer og beregne vinkler. Tradisjonell eller nyskapende? 90 eller 75 graders vinkel? Det er opp til deg!

2. Treskjæring og blokktrykk (verkstedet kan forenkles ved å lage trykkblokker uten bruk av treskjæringsverktøy)

1. Besøk i smia, med smiing av spiker

2. Lafting av «ferdighus» på uteområdet

3. Naturstiløype med spørsmål: Man kan også dele klassen opp i grupper og la elevene følge en «naturstiløype» der de skal finne svar på et ark med spørsmål ved bruk av informasjon og QR-koder som de finner langs guideløypa på sagbruksmuseet.